• Slide Background Image
    Yemeklerinize Lezzet Katın!
    Anıl Un, Kaliteli buğday unuyla yemeklerinizde fark yaratın,
    lezzeti keşfedin!
  • Slide Background Image
    Kalitemizle Lezzetinize
    Lezzet Katıyoruz!
    Kalitemiz ve özenimizle, ununuzun her aşamasında lezzet farkı yaratıyor,
    sofralarınıza en iyisini sunuyoruz.
  • Slide Background Image
    Profesyonel Ekip,
    Efsane Lezzet!
    Profesyonelleşmiş ekibimizle en iyi lezzeti sunuyoruz!

Doğadan Gelen Lezzet

Ürünlerimiz

Sizin için en iyi buğdayları özenle seçiyoruz. Anıl Un ile yemeklerinize fark yaratın.

entry image

Tam Buğday Unu

Tam buğday unumuz, besin değerlerini koruyarak lezzetli ve sağlıklı bir seçenek sunar.

Görüntüle
entry image

Çavdar Unu

Çavdar unumuz, benzersiz aroması ve besin zenginliği ile her tarifte fark yaratır. Sağlıklı ve lezzetli bir dokunuş için ideal seçim.

Görüntüle
entry image

Buğday Unu

Buğday unumuz, taptaze ve doğal tadıyla her tarifinizi özel kılar. Lezzetli ve besleyici sonuçlar için ideal tercih.

Görüntüle

Doğadan Gelen Lezzet

Üretim

Sizin için en iyi buğdayları özenle seçiyoruz. Anıl Un ile yemeklerinize fark yaratın.

1
Buğdayın Tedariği

Fabrikamız yılda 120.000 ton buğday kırma kapasitesine sahiptir. Kendi bölgemizden ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan tedarikçilerimiz tarafından özenle seçilen buğdaylar Bursa/İnegöl’deki fabrikamıza gönderilir. Araç üzerinde sonda yardımıyla numune alınır. Buğdayların kalite ve özelliklerini belirlemek amacıyla laboratuarımızda analiz edilir. ANILLAR UN TİCARET VE SANAYİ AŞ. alım kriterlerine uyuyorsa, silo ve depolarımızda kullanım amacı ve özelliklerine göre sınıflandırılır. Değişik kalite ve sınıftaki buğdaylar, üretim ve yönetim tarafından belirlenen yüzdelerle paçallama silolarına alınır.


Buğdayın Temizlenmesi

Buğday paçalı belirli süre ve miktarda kantardan geçerek seperatöre (ayırıcıya) gelir. Burada öncelikle kaba pislik, yabancı maddeler ve kırık buğday ayrılır. Sonrasında taş ayırıcı makinesinde taşlar, tiriyörlerde ise yabancı ot tohumları ayrılır. Bu yabancı maddelerin bileşimi, buğdayınkinden farklı olduğundan ve üretilen unun rengini, bileşimini, kalitesini etkileyebileceğinden dolayı buğday bahsedilen aşamalardan geçirilip temizlenir. "İyi un kalitesi için öncelikle iyi temizleme gerekmektedir."

2

3
Tavlama ve Öğütme

Kaliteli bir öğütme için öncelikle buğdayın fiziksel yapısı, yani nem miktarı istenilen düzeye gelmelidir. İstenilen nem miktarına ulaşabilmek için tavlama işlemiyle (su verme) kabuğa yumuşaklık ve elastikiyet verilir. Özeliklerine göre temizlenmiş ve dinlendirilmiş buğday paçalı, vals denen makineler yardımıyla kırılır. Öğütme işlemi, valsler arasındaki hız farkı ve dişler yardımıyla gerçekleşir.


Kırma İşlemi Sonucu Oluşan Unun Alınması

Valslerde kırılan buğday, pnömatik sistemi yardımıyla değişik gözenek aralıklarına sahip elekler ulaşır. Bu safhada alınan unlardan ayrılan büyük parçalar, eleklerde sınıflandırılarak tekrar öğütülmeye tabi tutulur. Bu işlem, kepek undan ayrılıncaya kadar devam eder. Bu sayede, üretilen unun kalitesi ve homojenliği sağlanır.

4

5
Paketleme ve Çuvallama

Üretilen un, özelliklerine göre farklı silolarda depolanır. Homojenliği sağlamak amacıyla dolum esnasında tekrar paçallanır. Anıllar Un Fabrikası’nda üretim, el değmeden ve her aşaması kontrol altında tutularak gerçekleştirilir. Proseslerde yapılan kontrollerin haricinde, son üründe kalite kontrol laboratuarında gerekli analizler yapılır. Bunlara ek olarak laboratuvar fırınında ekmek numuneleri üretilir ve unun kalitesi tekrar incelenir. Üretilen un, Anıllar Un Fabrikası’nın üretim beklentilerine uygun ise, el değmeden otomatik çuvallama makinelerinde dolum yapılarak müşterilerimize sunulur.