Background

Üretim

Doğadan Gelen Lezzet

Üretim

Sizin için en iyi buğdayları özenle seçiyoruz. Anıl Un ile yemeklerinize fark yaratın.

1
Buğdayın Tedariği

Fabrikamız yılda 120.000 ton buğday kırma kapasitesine sahiptir. Kendi bölgemizden ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan tedarikçilerimiz tarafından özenle seçilen buğdaylar Bursa/İnegöl’deki fabrikamıza gönderilir. Araç üzerinde sonda yardımıyla numune alınır. Buğdayların kalite ve özelliklerini belirlemek amacıyla laboratuarımızda analiz edilir. ANILLAR UN TİCARET VE SANAYİ AŞ. alım kriterlerine uyuyorsa, silo ve depolarımızda kullanım amacı ve özelliklerine göre sınıflandırılır. Değişik kalite ve sınıftaki buğdaylar, üretim ve yönetim tarafından belirlenen yüzdelerle paçallama silolarına alınır.


Buğdayın Temizlenmesi

Buğday paçalı belirli süre ve miktarda kantardan geçerek seperatöre (ayırıcıya) gelir. Burada öncelikle kaba pislik, yabancı maddeler ve kırık buğday ayrılır. Sonrasında taş ayırıcı makinesinde taşlar, tiriyörlerde ise yabancı ot tohumları ayrılır. Bu yabancı maddelerin bileşimi, buğdayınkinden farklı olduğundan ve üretilen unun rengini, bileşimini, kalitesini etkileyebileceğinden dolayı buğday bahsedilen aşamalardan geçirilip temizlenir. "İyi un kalitesi için öncelikle iyi temizleme gerekmektedir."

2

3
Tavlama ve Öğütme

Kaliteli bir öğütme için öncelikle buğdayın fiziksel yapısı, yani nem miktarı istenilen düzeye gelmelidir. İstenilen nem miktarına ulaşabilmek için tavlama işlemiyle (su verme) kabuğa yumuşaklık ve elastikiyet verilir. Özeliklerine göre temizlenmiş ve dinlendirilmiş buğday paçalı, vals denen makineler yardımıyla kırılır. Öğütme işlemi, valsler arasındaki hız farkı ve dişler yardımıyla gerçekleşir.


Kırma İşlemi Sonucu Oluşan Unun Alınması

Valslerde kırılan buğday, pnömatik sistemi yardımıyla değişik gözenek aralıklarına sahip elekler ulaşır. Bu safhada alınan unlardan ayrılan büyük parçalar, eleklerde sınıflandırılarak tekrar öğütülmeye tabi tutulur. Bu işlem, kepek undan ayrılıncaya kadar devam eder. Bu sayede, üretilen unun kalitesi ve homojenliği sağlanır.

4

5
Paketleme ve Çuvallama

Üretilen un, özelliklerine göre farklı silolarda depolanır. Homojenliği sağlamak amacıyla dolum esnasında tekrar paçallanır. Anıllar Un Fabrikası’nda üretim, el değmeden ve her aşaması kontrol altında tutularak gerçekleştirilir. Proseslerde yapılan kontrollerin haricinde, son üründe kalite kontrol laboratuarında gerekli analizler yapılır. Bunlara ek olarak laboratuvar fırınında ekmek numuneleri üretilir ve unun kalitesi tekrar incelenir. Üretilen un, Anıllar Un Fabrikası’nın üretim beklentilerine uygun ise, el değmeden otomatik çuvallama makinelerinde dolum yapılarak müşterilerimize sunulur.

Laboratuarımız

Bünyemizde bulunan Laboratuvarımızda Hammadde ve mamul madde analizlerimiz yapılmaktadır. Tüm bu analizler uzman mühendis kadromuz tarafından büyük bir titizlikle, eksiksiz bir laboratuvar çalışmasıyla sağlanmaktadır. Laboratuvarımızda hammadde analizleri Buğdayların kalite ve özelliklerini belirlemek amacıyla Hektolitre, Rutubet, Gluten, Gluten ındex, Perten Inframatic 9140 ile proteyin tayini, sedimantasyon ve düşme sayısı değerlerine gerekli görülürse extensograph ve farinograph yöntemleri kullanılarak yapılmaktadır. Mamul madde analizleri ise extensograph ve farinograph, FN, Glüten, Index, Kül, Sedimantasyon ve SDmatiç, Perten Inframatic 9140 (proteyin tayini) ve diğer tüm analizler bilgisayar desteğiyle yapılmaktadır.